ცეზარის სალათი

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ტოსტერის პური - ერთი შეკვრა.
  • სალათის ფურცლები 2-3 კონა,
  • მაიონეზი - 1,
  • ქამა სოკო - 7 თავი,
  • პილპილი,
  • მარილი,
  • ზეითუნის ზეთი,
  • ქათმის ხორცი - მოხარშული ან შებოლილი, (1 ბარკალი)
  • ლორი - რამოდენიმე ნაჭერი,
  • ქამა სოკო - 7 თავი,
  • ნიორი 2-3 კბილი, (დაჭყლეტილი)
  • პომიდორი - 1-2 ცალი,
  • მდოგვი - 1 ჩაის კოვზი,

    საფეხურები

    1. 1აიღეთ ტოსტერის პური და დაჭერით კუბიკებად. დაჭყლიტეთ ნიორი, მოასხით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ დაჭყლეტილი ნიორი, მარილი და ორეგანო. ეს ყველაფერი მოვათავსოთ თუნუქის ფურცელზე, შევდგათ ღუმელში, ჯერ დავბრაწოთ და შემდეგ გავაგრილოთ.
    2. 2მოხარშეთ ქათამი და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. დაჭერით საშუალო ნაჭრებად, ასევე დამდუღრული სოკო.
    3. 3გადაიტანეთ მაიონეზი ჭურჭელში, დაუმატეთ მარილი, პილპილი, მდოგვი გემოვნებით, კამა, 1 ჩაის კოვზი ზეითუნის ზეთი და ამავე რაოდენობის მდოგვი. ეს ყველაფერი აურიეთ კარგად.
    4. 4აიღეთ პომიდორი, მოათავსეთ დიდ გაშლილი თეფშზე, დაჭერით თხელ ნაჭრებად. ძირი მოუფინეთ სოკოთი. ჯერ დაანაკუწეთ და შემდეგ მოაყარეთ სალათის ფურცლები.
    5. 5ლორი და ქათმის ნაჭრები სიმეტრიულად დადეთ თეფშზე, მოასხით მაიონეზი. ეს ყველაფერი გააკეთეთ რამოდენიმე ფენად და გარშემო, გვერდებზე შემოუწყყვეთ გახუხული პური.

No comments:

Post a Comment